Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z powideł śliwkowych

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

powidła śliwkowe 20 dag
cukier 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cynamon
Goździki całe Prymat 3 szt
śmietana 18 proc 100 ml
mąka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z powideł śliwkowych

Czterema szklankami wody zalać powidła, dodać goździki, cynamon oraz cukier i gotować 20 minut a następnie przetrzeć przez sito. Mąkę rozprowadzić w czterech łyżkach wody i wymieszać z zupą. Doprowadzić do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodać do zupy wymieszaną śmietankę z mąką i zamieszać kilka razy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 13.11.2011 08:42
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak