Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada serowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser gouda 1/2 kg
pieczarki 4 duże sztuki
olej do smażenia
cebula 1 mała sztuka
serki topione kremowe 2 sztuki
masło 1/2 kostki
szynka wędzona 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowa

Kroki postępowania

1
Ser włożyć w szczelnym woreczku do wrzącej wody na ok. pół godziny (nie gotować).
Krok 1 - Rolada serowa foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać do niej pokrojone w kostkę pieczarki i usmażyć.
Krok 2 - Rolada serowa foto
3
Miękki ser rozwałkować w kształt prostokąta.
Krok 3 - Rolada serowa foto
4
Serki topione rozgnieść z masłem, wymieszać z usmażonymi, przestudzonymi pieczarkami i pokrojoną w kostkę szynką. Masę rozsmarować na rozwałkowanym serze. Zwinąć w roladę. Zawinąć ją w folię aluminiową i schłodzić w lodówce.
Krok 4 - Rolada serowa foto
5
Gotową roladę kroić w plastry.
Krok 5 - Rolada serowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 07.08.2013 20:11
Kiedyś robiłam podobną roladę serową i była pyszna.
Grazyna0211 11.10.2012 12:15
ale ja dawno tego nie robiłam dobrze że mi przypomniałaś bo taka rolada jest bardzo smaczna i do tego świetnie się prezentuje
anemon 14.12.2011 14:37
Świetny pomysł.
BernadettaP 24.10.2011 14:00
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak