Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisiel z rabarbaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 75 dag
woda 3 szkl
cukier 4 łyżki
mąka ziemniaczana 4 łyzki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel z rabarbaru

rabarbar obierz pokrój w kostkę,zalej wodą i zagotuj na niewielkim ogniu.Zmiksuj,dodaj cukier i cukier waniliowy stale mieszając zagotuj na niewielkim ogniu. Mąkę ziemniaczaną rozprowadź z 4 łyżkami wody dodaj do przecieru rabarbarowego i gotuj do chwili aż kisiel zgęstnieje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak