Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperty z farszem Opieńkowo-Jajecznym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

opieńki 300g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Koperty z farszem Opieńkowo-Jajecznym

300g opieńki (już po obgotowaniu)
4 jajka
1 średnia cebula
1 łyzka oliwa
sól,pieprz wg.uznania
olej do smażenia

Na naleśniki:

250 ml mleko 2%
1 i 1/2 szklanka mąki - można więcej jak ciasto za rzadkie
2 jajka
pół lyżeczki soli
1 duża łyżka oleju
1 szklanka woda minerana (średnio gazowana)

Obgotowane i odsączone na durszlaku opieńki kroimy w kosteczkę.
Cebulę siekamy.Na rozgrzaną patelnie wkładamy grzyby i cebulę.Smażymy ciągle mieszając około 15 minut i przekładamy do miski.Jajka gotujemy na twardo-obieramy ze skorupek i siekamy dość drobno,następnie dodajemy do grzybów.Wlewamy łyżkę oliwy doprawiamy pieprzem,solą i mieszamy.Na usmażone nalesniki wykładamy porcję farszu, zawijamy w kopertę i smażymy na patelni z obu stron na złoty kolor.

Możemy podać z czerwonym barszczykiem.

Koperty smakują rewelacyjnie-Polecam :=)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.11.2012 17:27
Pycha.
caralajna 18.01.2012 22:42
tak precyzyjnie wykonane, gratuluję zdolności :)
Kuchareczekjeden 10.11.2011 20:42
uwielbiam opieńki a tak mało ludzi je zna
jolanta19 27.10.2011 19:08
dobry pomysł
kejt2 24.10.2011 15:50
cudne!
evita0007 24.10.2011 13:26
Bardzo.Dziekuję :-)
halina17 24.10.2011 12:29
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak