Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w sosie ogórkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szalotki 2 szt
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżeczki
bulion drobiowy 125 ml
gęsta śmietana 150 ml
sok z cytryny
sól
pieprz
filet z dorsza 60 dag
estragon 1 łyżeczka
ogórki 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sosie ogórkowym

Ogórki obrać,odciąć końce,przekroić je na pół,usunąć pestki i pokroić w plastry.Szalotki pokroić w kostkę i zeszklić ją na roztopionym maśle następnie dodać ogórki i dusić razem ok.3min.Warzywa posypać mąką i chwilę smażyć często mieszając.wlać bulion i śmietanę,doprawić solą i pieprzem,przykryć i gotować na małym ogniu ok.6min.Dorsza pokroić na kawałki,skropić sokiem z cytryny,włożyć do sosu i gotować na małym ogniu ok.5min.Dodać estragon i w razie potrzeby doprawić jeszcze solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak