Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec sałatkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka kiełków 1 op
sałata kilka liści
rzodkiewka 1/2 pęczka
ser żółty 15 dag
słone podpłomyki 1 op
oliwa 1/2 szkl
musztarda 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
cukier 1 szczypta
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec sałatkowy

Do małego słoiczka wlać oliwę,dodać musztardę,sok z cytryny i przyprawy,zakręcić i potrząsać tak długo aż wszystkie składniki dobrze się połączą.Liście sałaty porwać na mniejsze kawałki,rzodkiewki pokroić w plasterki,ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach,kiełki opłukać i osączyć na sicie,po czym połączyć wszystkie składniki wymieszać z sosem.Na talerzach układać podpłomyki,przełożyć sałatką i tak po ok.3 warstwy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak