Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczanki z jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 sztuk
mąka zwykła 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
jajko 3 sztuki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczanki z jajkiem

Jajka ugotować na twardo. Ziemniaki obrać z mundurków, ugotować w osolonej wodzie. Później odcedzić i zmielić w maszynce do mielenia. Następnie do miski ze zmielonymi ziemniakami dać obie mąki, oraz sól i pieprz. Wymieszać wszystko, aż powstanie ciasto. Jajka obrać, przeciąć na pół. Brać po trochu ciasta i rozpłaszczać na dłoni, Dać połówkę jajka i zwinąć. Dawać do bułki tartej i panierować z obu stron. Smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z keczupem albo innym dodatkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 25.03.2012 13:47
ciekawe
Kate131 11.01.2012 07:46
ciekawe
Juleczka20 07.12.2011 11:51
ciekawe
gosia47-47 19.11.2011 07:11
pychota
1j1o1l1a1 24.10.2011 14:59
fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak