Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle z cieszyna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 26 dag
mleko 2 szklanki
masło 2 łyżki
jajko 4 sztuki
mąka pszenna 12 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: knedle z cieszyna

tartą bułkę zrumień na złoty kolor zalej mlekiem i pozostaw do napęcznienia.Masło stop dodaj do bułki wraz z żółtkami i przesianą mąką wyrób wszystko na jednolitą masę,
Białka ubij z szczyptą soli na pianę i połącz z masą.Formuj małe knedelki wkładaj do wrzącej osolonej wody i gotuj pod przykryciem ok 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak