Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka smażona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 30 dag
mleko 5 łyżek
mąka 1 łyżka
cebula 1 sztuka
masło 1 łyzka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka smażona

wątróbke opłukaj zdejmij błone i namocz w mleku na około godzinę cebulę pokrój w piórka i zeszklij zdejmij z patelni.Wątróbkę oprósz mąką smaż w całości na silnie rozgrzanym tłuszczu pod koniec smażenia włóż masło i cebulę na zakończenie oprósz wątróbkę solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 24.10.2011 10:09
smaczna musi być :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak