Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
czosnek 3 ząbki
kminek Prymat 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
ziele angielskie 4-5 szt.
sól
pieprz
olej
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa

Ząbki czosnku kroimy na kawałki. Nacinamy mięso w kilku miejscach i do powstałych otworów, wkładamy kawałki czosnku. Obsypujemy mięso kminkiem, solimy, pieprzymy i odkładamy na godzinę do lodówki. Następnie na niedużej ilości oleju smażymy mięso z każdej strony. Obsmażone mięso podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, solimy i dusimy ok 45 min. Na koniec przyprawiamy do smaku. Zagęszczamy sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 28.10.2011 15:28
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak