Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 50 dag
cukier
śmietana 30% 50 ml
mąka pszenna 2 szklanki
mleko 1/4 szklanki
woda letnia 1/4 szklanki
jaja 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem na słodko

Rodzynki przelewamy wrzątkiem, odcedzamy dokładnie. Ser mielimy, dodajemy śmietanę i odcedzone rodzynki, doprawiamy do smaku cukrem. Mąkę zagniatamy z jajkami, dodajemy powoli letnią wodę, zmieszaną z mlekiem i zagniatamy energicznie ciasto, aż powstanie nam gładka masa. Rozwałkowujemy cienko na oprószonej mąką stolnicy, wycinamy koła szklanką lub pierogownicą. Na każdym kole kładziemy po łyżce farszu, zlepiamy brzegi, gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek13 28.10.2011 19:23
lubie
artur7 24.10.2011 09:30
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak