Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szklanka
woda 2 litry
kiełbasa 1 szt.
boczek 15 dkg
papryczka chili
sól
Majeranek suszony Prymat
koncentrat pomidorow 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasole dzień wcześniej namoczyć. Gotujemy do miękkości. Na patelni podsmażamy kiełbasę z boczkiem, a następnie łączymy z gotującą się fasolą. Dokładamy koncentrat pomidorowy, sól, paprykę i gotujemy jeszcze przez chwilę.
Ja nie zagęszczam fasolki i wygląda tak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 10.03.2012 15:27
lubie, barzo, chociaz ja robie baardziej gęstą
Izabela/bella81 30.10.2011 13:58
lubię fasolkę po bretońsku. Ta wygląda bardziej jak zupa fasolowa, ale taka tez jest dobra:)
motomaniak 28.10.2011 15:28
lubie
dorotka0000025 25.10.2011 15:08
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak