Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mleko 1/4 szklanki
woda letnia 1/4 szklanki
jaja 2 szt
mięso gotowane z kurczaka 50 dag
marchewka ugotowana 2 szt
cebula 1 średnia
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Cebulę obieramy, kroimy w średnią kostkę, lekko przesmażamy, mielimy wraz z marchewką i gotowanym mięsem z kurczaka. Mięso doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kucharkiem. Mąkę zagniatamy z jajkami, dodajemy powoli letnią wodę, zmieszaną z mlekiem i zagniatamy energicznie ciasto, aż powstanie nam gładka masa. Rozwałkowujemy cienko na oprószonej mąką stolnicy, wycinamy koła szklanką lub pierogownicą. Na każdym kole kładziemy po łyżce farszu, zlepiamy brzegi, gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lotar 12.01.2012 15:48
Lubię takie :)
Emilia22 24.10.2011 08:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak