Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ragout wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

stek wołowy 500 g
oliwa 4 łyżki
szalotki 500 g[małe cebulki]
przecier pomidorowy 2 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
Goździki całe Prymat 3 szt
wino czerwone 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout wołowe

Mięso pokroić w kawałki i lekko obrumienić na oliwie z dodatkiem pokrojonej cebuli,dodać posiekany czosnek,listki laurowe,gożdżiki,wino i przecier pomidorowy,osolić,oprószyć pieprzem,dusić w szczelnie przykrytym rondlu na wolnym ogniu około 3 godz,w czasie duszenia sos powinien się zagęścić,podawać bezpośrednio po uduszeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 24.10.2011 20:28
superowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak