Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serbska jajecznica

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbaski półsuche 2 szt
pomidory 3 szt
papryka 3 szt
boczek 80 g
jajko 8 szt
szczypiorek usiekany
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Serbska jajecznica

Boczek pokroić w cienkie paseczki i stopić na patelni,dodać kiełbaski pokrojone w talarki i obsmażyć razem z boczkiem na silnym ogniu,następnie dodać pokrojone w grube plastry pomidory,a gdy się podsmażą ,wbić jajka,smażyć do momentu,aż będą na wpół ścięte,sadzone jajka przykryć warstwą drobno pokrajanej papryki,wymieszanej ze szczypiorkiem i papryką w proszku oraz solą,wstawić na chwilę do piekarnika ,podawać z razowym chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak