Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z gęsi w panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pireś z gęsi 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
czosnek ząbki 6
pieprz
przyprawa do potraw
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z gęsi w panierce

Kroki postępowania

1
każdą z piersi dzielimy na pół (powstają nam 4 kotlety). każdy z kawałków mięsa bardzo dokładnie rozbijamy.
Krok 1 - Pierś z gęsi w panierce foto
2
Mięso doprawiamy jarzynką, pieprzem oraz rozgniecionym czosnkiem - dociskamy. Każdy z kawałków mięsa dokładnie obtaczamy w jajku i bułce.
Krok 2 - Pierś z gęsi w panierce foto
3
tak przygotowane kotlety smażymy po obu stronach na rumiany kolor. Mięso jest zaskakująco miękkie i ma oryginalny smak.
Krok 3 - Pierś z gęsi w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 23.08.2012 14:34
mniam
Cukiereczek13 23.07.2012 20:52
na pewno smaczna :)
Anna146 26.10.2011 07:22
super pomysł na obiad
aginaa 25.10.2011 17:39
fajnie, slyszalam ze jest dobre
Iwusia 24.10.2011 22:41
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak