Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parpadelle z sosem szpinakowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Parpadelle 250 gram
szpinak świeży 250 gram
mascarpone 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
pomidorki cherry 5 sztuk
żółtko jajek 1 sztuka
śmietanka 12-procentowa 50 ml
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: parpadelle z sosem szpinakowym

Kroki postępowania

1
Na patelni powoli podgrzej oliwę z posiekanym czosnkiem
Krok 1 - parpadelle z sosem szpinakowym foto
2
Szpinak przebierz, umyj i osusz.
Krok 2 - parpadelle z sosem szpinakowym foto
3
Pomidorki umyj i pokrój na ćwiartki
Krok 3 - parpadelle z sosem szpinakowym foto
4
Szpinak wrzuć na patelnię
Krok 4 - parpadelle z sosem szpinakowym foto
5
Parpadelle ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu
Krok 5 - parpadelle z sosem szpinakowym foto
6
Do szpinaku dorzuć mascarpone - łyżka po łyżce
Krok 6 - parpadelle z sosem szpinakowym foto
7
Mieszaj powoli, aż ser się rozpuści.
Krok 7 - parpadelle z sosem szpinakowym foto
8
żółtko wymieszaj ze śmietaną, zmniejsz ognień, wlej śmietanę z żółtkiem, energicznie wymieszaj, dodaj pomidorki, wymieszaj z ugotowanym makaronem.
Krok 8 - parpadelle z sosem szpinakowym foto
9
Przed podaniem delikatnie oprósz ostrą papryczką, możesz użyć oliwy aromatyzowanej.
Krok 9 - parpadelle z sosem szpinakowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 28.12.2011 15:55
Pyszne
Magdalena67 23.10.2011 20:58
Podoba mi się, bardzo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak