Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seler w sosie cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 szt.
masło 3 dag
rosół z kostki 3/8 l
żółtko jajek 3 szt.
sok z cytryny 3 łyżeczka
sól i białypieprz
Gałka muszkatołowa cała Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Seler w sosie cytrynowym

Seler umyć,obrać i pokroić w plastry grubości ok.centymetra.Rozgrzać masło,obsmażać plasterki selera po 2 min z każdej strony.Posolić i oprószyć pieprzem.Wlać rosół.Dusić seler ok. 20 min.Żółtka rozmieszać z 2 łyżkami rosołu i sokiem cytrynowym.Domieszać do reszty rosołu,nie gotować.Doprawić sola,pieprzem i gałką muszkatołową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak