Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby-Gąski w panierce z sezamem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gąski zielone i siwe 30 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sezam 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby-Gąski w panierce z sezamem

Kroki postępowania

1
Gąski oczyścić z piasku, ściągnąć skórkę z kapelusza, odciąć korzonki i dokładnie opłukać na sicie pod bieżącą wodą, aby wypłukać resztki piasku.
Krok 1 - Grzyby-Gąski w panierce z sezamem foto
2
W miseczce rozbić dokładnie 2 jajka w których maczać z obu stron kapelusze gąsek.
Krok 2 - Grzyby-Gąski w panierce z sezamem foto
3
W drugiej miseczce wymieszać bułkę tartą wraz z sezamem i panierować w tej mieszance grzyby.
Krok 3 - Grzyby-Gąski w panierce z sezamem foto
4
Na patelni rozgrzać olej w takiej ilości by grzyby były w nim zanurzone podczas smażenia. Smażyć grzyby z obu stron na złoto, po usmażeniu posolić na patelni.
Krok 4 - Grzyby-Gąski w panierce z sezamem foto
5
Grzyby wyłożyć na talerz i doprawić je pieprzem. Udekorować też natką pietruszki.
Krok 5 - Grzyby-Gąski w panierce z sezamem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 19.11.2012 18:52
a co jakby takie grzybki podać do TV? Taka przekąska :o)
bejciu24 27.10.2011 20:18
pyszne, w sobotę ide szukać zielonek
pacpaw 25.10.2011 21:17
uwielbiam Twoje przepisy grzybowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak