Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka glazurowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mała marchewka 75 dag
masło 5 dag
cukier 5 dag
rosół 1/4 l
sól i czarny pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka glazurowana

Marchewkę obrać.Roztopić masło na patelni,włożyć marchewkę,posypać cukrem.Smażyć tak długo aż cukier się roztopi.Cały czas mieszać.Wlać rosół,doprawić solą i pieprzem,przykryć i dusić 15 min.Zdjąć pokrywkę i mieszając odparować płyn-marchewka powinna się pokryć brązową błyszczącą glazurą.Podawać jako dodatek do pieczeni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak