Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki mocno cebulkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1 kg
cebula 2 sztuki
olej 2 łyżki
sok z cytryny
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki mocno cebulkowe

Buraczki gotujemy. Odcedzamy. Kiedy będą już ostygnięte, obieramy. Ścieramy na tarce od dużych oczkach. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę.Dodajemy do naszych buraczków.Solimy do smaku. Doprawiamy również pieprzem, cukrem oraz cytryną lub octem. Wymieszać. Odstawić na kilkanaście minut aby smaki się połączyły. To pyszna sałatka do np. kotletów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 02.11.2011 18:48
smaczne
IKrakowianka 24.10.2011 18:36
idealne do mięska i ziemniaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak