Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z selerem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 500 g
cebula 3 szt
selery 500 g
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z selerem

Mięso opłukać,pokroić w małe kawałki,usmażyć w gorącym tłuszczu razem z drobno pokrojoną cebulą,dodać trochę wody,przykryć i gotować na małym ogniu 15 minut,selery opłukać,pokroić na części,dołożyć je do mięsa i gotować do miękkości,następnie zrobić zasmażkę z masła i mąki rozprowadzić sosem z mięsa i doprawić nią mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 23.10.2011 19:44
dobre
Magdalena1110 23.10.2011 19:44
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak