Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w glazurze

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 4 szt
oliwa 1/4 szklanki
biały ocet winny 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
miód płynny 1 łyżka
ostra musztarda 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
słonecznik prażony 1 (utłuczony)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w glazurze

Przygotować zaprawę: oliwę wymieszać z pozostałymi składnikami na jednolita pastę. Przygotować glazurę: miód rozetrzeć z musztardą i sosem sojowym, wymieszać z nasionami słonecznika. Udka kurczaka umyć, osuszyć, dokładnie posmarować zaprawą i odłożyć do lodówki co najmniej na 2 godz. Następnie piec na grillu z obu stron. Na 10 min. przed końcem pieczenia udka kilka razy posmarować glazurą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 30.10.2011 06:54
pyszne
agnieszka214 29.10.2011 10:26
mniam palce lizac
Ewa/kalapurtka 05.10.2011 21:28
pycha
Adamorek 05.04.2011 10:27
lubię takie dania
Gosia32
Gosia32 22.01.2011 09:19
Dzisiaj zrobię to na obiad:}
szajba2 11.01.2011 15:39
trudno o fachowca który dobrze położy glazurę ... nawet na kurczaku
rakow2
rakow2 05.10.2010 15:48
specjalność kucharz-glazurnik :-)
Monika179
Monika179 25.08.2010 23:32
z pewnośią bedzie pyszne!!
Barbara55 23.08.2010 13:17
najlepszą glazurę to robi rysiu z klany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak