Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z 4 jajek z salami i cebulą czosnkową na smalcu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
salami 6 plastrów
sól i pieprz do smaku
smalec 1 (ze skwarkami)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z 4 jajek z salami i cebulą czosnkową na smalcu

Połowę cebuli czosnkowej i 6 plastrów salami kroimy w kostkę. Rozgrzewamy na patelni łyżkę smalcu ze skwarkami, wsypujemy pokrojoną cebule i salami, podsmażamy. Do miseczki wbijamy 4 jajka, doprawiamy je solą i rozbijamy je lekko trzepaczką. Gdy cebulka z salami lekko się zarumieniła wlewamy jajka, chwilkę trzymamy na gazie, aż jajka się zetną, wyłączamy i mieszamy, następnie wykładamy jajecznicę na talerz. Jajecznicę doprawiamy pieprzem i posypujemy natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek1 28.10.2011 19:54
Ja też
bejciu24 27.10.2011 20:12
Bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak