Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki rybne z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z czarniaka
masło
pieczarki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki rybne z pieczarkami

SKŁADNIKI:

filety z czarniaka (lub innej ryby morskiej) - 6 sztuk,
masło - 2-3 łyżki,
pieczarki - 500g,
cebula,
ser zółty - 125g,
olej,
sok z połowy cytryny,
przyprawa uniwersalna,
sól,
pieprz kolorowy świeżo zmielony,
kolendra mielona,
śmietana 18% - 250ml,
czosnek - 2 ząbki.

PRZYGOTOWANIE:

Rozmrożone filety rybne skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawą uniwersalną. Na każdym filecie rozsmarować cienko masło. Pieczarki oraz cebulę obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, a gdy zacznie się szklić, dodać pieczarki. Przyprawić solą oraz pieprzem, smażyć do odparowania pieczarek. Odsączyć. Na każdy filet nałożyć po 3 łyżki farszu i lekko zwinąć. Ułożyć obok siebie w niedużym, żaroodpornym naczyniu. Śmietanę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, szczyptą kolendry oraz startym na małych oczkach żółtym serem. Garść sera pozostawić do posypania roladek. Roladki polać sosem śmietanowym i posypać świeżo zmielonym pieprzem i posypać żółtym serem. Piec przez 30-35 minut w 160-170 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 15.01.2012 19:01
bardzo oryginalny pomysł na rybe :)
Justyna Jussstiii 10.11.2011 13:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak