Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem ryżowy po indyjsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż basmati 100 gram
mleko 3 szklanki
cukier 1 szklanka
Szafran nitki Prymat
kardamon
orzechy pistacjowe 10 sztuk
płatki migdałowe 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem ryżowy po indyjsku

Do sporego garnka wlewamy mleko. Dodajemy ryż i gotujemy go co najmniej godzinę na maleńkim ogniu. Kiedy ryż jest już gotowy, dodajemy do niego cukier i kardamon do smaku. Wsypujemy również szczyptę szafranu, dla nadania koloru. Miksujemy wszystko aż do uzyskania jednolitej masy. Masę przekładamy do niewielkich salaterek i odstawiamy do lodówki, aby ostygła. Podajemy udekorowane orzechami pistacjowymi i migdałami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 14.11.2011 08:34
pycha
IKrakowianka 07.11.2011 08:29
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak