Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z czarnych porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki obrane 1kg
wódka 850ml
cukier 75dag

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z czarnych porzeczek

Owoce wrzuć do ciemnego gąsiorka, zalać wódką, zostawić na 6 tyg. w ciemnym miejscu. Po tym czasie zlać płyn, a owoce zasypać cukrem. Odstawić na 6tyg, 3 razy w tygodniu potrząsać naczyniem. Powstały syrop zlać, połączyć z uzyskanym wcześniej alkoholem, zostawić na 3tyg. Przefiltrować, ponownie zlać do gasiorka na 3 tyg. i po kolejnym przefiltrowaniu rozlać do butelek. Zostawić na 10miesięcy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 08.07.2013 08:19
bardzo smaczna taka naleweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak