Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka czereśniowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1kg
cukier 80dag
spirytus 1/2l
wódka 1/2l

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka czereśniowa

Czeresnie umyć, wydrylować i wsypać do słoja. Dodać 10 pestek i posypać cukrem. Gdy owoce puszcza sok, zlać go i zagotować. Odszumować, sok wystudzić i wymieszać ze spirytusem. Pozostałe w słoju owoce zalać wódką. Po 2 tyg. odcedzić, wymieszać z nalewką spirytusową. Rozlać do butelek, zamknąć i odstawić na 3 miesiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak