Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos do warzyw, mięs

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 zabki
Liście mięty
bazylia
oregano
ocet winny 15 ml
oliwa 50 ml
musztarda 1 łyżka
woda 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: sos do warzyw, mięs

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, Dodajemy posiekane zioła, ocet i musztardę.Całośc mieszamy z 100 ml wody i cukrem. Doprawiamy sola i pieprzem i sos gotowy. Wspaniale smakuje z polędwiczkami wieprzowymi i warzywami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak