Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fondue burgundzkie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 60 dag
olej 1 litr
żółtko jajek 3
masło 15 dag
cebulka 2
ząbek czosnku 1/2
ocet winny 2 łyżka
woda 2 łyżka
estragon 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fondue burgundzkie

Zagotować wodę, ocet, dodać cebulę, estragon i czosnek. Dodać żółtka i masło. Ubijać dodając masło, przyprawić. Polędwicę pokroić nadziewać na widelec i zanurzać w rozgrzanym olej, podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

choldek
choldek 16.03.2012 08:20
lubie
Adam12 03.11.2011 11:19
Podawać gorące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak