Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikle dyniowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miąższ z dyni 1 kg
gruszki 3
pomidory 4
cytryny 2
ziarna gorczycy
ocet 10 % 2 szklanki
cukier 30 dkg
sól
imbir 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pikle dyniowe

Cytrynę sparzamy i kroimy w kostkę.Pomidory obieramy i kroimy w ósemki.Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki. 125 ml OCTU GOTUJEMY Z CUKREM I PRZYPRAWAMI.Wlewamy pozostały ocet i dodajemy warzywa oraz owoc. Dusimy około godzinę i przekładamy do słoików.Ustawiamy do góry dnem i zostawiamy do wysytygnięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 01.11.2011 22:05
w sam raz na tą porę roku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak