Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa z makaronem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 sztuk
natka pietruszki
woda 1 litr
makaron 150 gram
śmietana 30% 150 ml
masło 1 łyżek
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa z makaronem

Kroki postępowania

1
W osobnym naczyniu w osolonej wodzie gotujemy do miękkości makaron, po czym przelewamy go zimną wodą i odcedzamy.
Krok 1 - Grzybowa z makaronem foto
2
Pieczarki kroimy w plastry i przez 5 minut podsmażamy na patelni z dodatkiem masła. Podsmażone grzyby zalewamy wodą, doprawiamy do smaku i gotujemy 15 minut.
Krok 2 - Grzybowa z makaronem foto
3
Następnie do zupy dodajemy śmietankę oraz posiekaną natkę pietruszki, ponownie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Grzybowa z makaronem foto
4
Makaron przekładamy na talerz i zalewamy gorącą zupą z pieczarek
Krok 4 - Grzybowa z makaronem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena/26Mooi 02.11.2011 07:33
ładny makaron

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak