Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z herbatnikami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

haerbatniki 24 sztuki
ser biały 500 gramów
cukier 20 dag
cukier wanilinowy pół opakowania
aromat waniliowy kilka kropelek
maragryna 1 kostka
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z herbatnikami

Margarynę utrzeć w misce, dodać do niej cukier i cukier wanilinowy. Wymieszać mikserem. Następnie dodać trochę aromatu i wymieszać porządnie. Ser zmielić w maszynce. Dodać do utartej margaryny. Wszystko dokładnie wymieszać. Herbatniki maczać w mleku i układać na folii aluminiowej. Układać tak aby powstał prostokąt 3x8. Wyłożyć na niego masę. Później złożyć w \"stojący\" trójkąt. Włożyć do lodówki na godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 08.03.2012 12:41
ciekawie zrobione i ciekawy pomysł na wykorzystanie herbatników
Ewelina47 29.02.2012 12:12
pyszna
Kate131 01.12.2011 08:23
smaczne
mic 29.10.2011 16:02
pewnie bardzo smaczny, az bym zjadl
mic 29.10.2011 16:02
pewnie bardzo smaczny, az bym zjadl
kanu83 26.10.2011 19:27
świetny
kanu83 26.10.2011 19:27
świetny
pioge7 24.10.2011 07:52
mniam
1j1o1l1a1 23.10.2011 14:55
wygląda bardzo apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak