Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z brukwią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dkg
jajko
sól
brukiew 35 dkg
ziemniaki 35 dkg
sól
pieprz
szczypta gałki muszkatałowej

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z brukwią

Ziemniaki i brukiew myjemy i obieramy. Gotujemy i odcedzamy, doprawiamy sola i pieprzem oraz gałką. Zagniatamy ciasto z mąki, jajka i 1/2 szklanki wody.Rozwałkowujemy i i wycinamy krążki szklanką. Na każdy nakładamy farsz i lepimy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie około 3 minuty do wypłynięcia. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika79 19.03.2012 19:24
super
Monika79 19.03.2012 19:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak