Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brukselka faszerowana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 50 dkg
ryż 5 dkg
śmietana 18 proc 2 łyżki
szczypta cukru
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: brukselka faszerowana

Oczyszczoną brukselkę gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy i wycinamy głąby.Robimy farsz: ryż gotujemy na sypko i odcedzamy.Dodajemy natke pietruszki i mieszamy ze śmietaną Doprawiamy pieprzem. Tym farszem nadziewamy brukselkę i dekorujemy pokrojoną w kostkę papryką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak