Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak faszerowany dynią

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4
dynia 0,5 kg
natka pietruszki
cebula 1
olej
sól
Pieprz biały mielony Prymat
żółty ser starty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak faszerowany dynią

Cebulę zeszklić na oleju, dodać miąższ dyni, opruszyć sola i pieprzem.Dusimy na małym ogniu kilka minut.Schłodzoną dynię mieszamy z serem i natka pietruszki.W mięsie nacinamy kieszeń i wkładamy farsz,przyprawiamy i pieczemy w piekarniku 20 minut w temperaturze 100 stopni.Przed podaniem pokrój

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 16.09.2012 15:22
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak