Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z lina

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 3 sztuki
pietruskza 2 sztuki
seler 0,5 sztuki
cebula 1 duża
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
pieprz 1 do smaku
ryba 70 dag
masło 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z lina

zagotować 1,5 l wody dodać włoszczyznę oraz wszystkie składniki gotować 20 minut rybę oczyścić osolić zalać je rosołem dodać masło i gotować aż ryba będzie miękka na wolnym ogniu tak aby rosół tylko mrugał po ugotowaniu rybę wyjąc rosół przecedzić przed podaniem posypać natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak