Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęś po bałkłańsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęś 1/2 sztuki
pomidory 30 dag
ryż 1 szklanka
czosnek 5 ząbków
majeranek 1/2 łyżeczki
czubricy 1/2 łyżeczki
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gęś po bałkłańsku

Mięso z gęsi kroimy w kostkę lekko zabijamy tłuszczem solimy i obsypujemy przyprawami odstawiamy na pół godziny do lodówki obsmażamy na tłuszczu dodajemy czosnek podlewamy wodą i dusimy godzinę pod przykryciem gdy mięso jest już prawie miękkie dodajemy pokrojone pomidory i dusimy aż do odparowania sosu do rondelka z gęsią wsypujemy ryż wlewamy około 1,5 szklanki wody i gotujemy na małym ogniu 20 minut często mieszając

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak