Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułki kajzerki 10 szt
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
cebula 3 szt
groszek konserwowy 1/2 puszki
mortadela 40 dag
ser żółty 10 dag
olej
majeranek
Czosnek suszony Prymat
sól
pieprz
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki faszerowane

Z bułek ścinamy wierzch wydrążamy miąższ i smarujemy je w środku koncentratem pomidorowym.Cebulę kroimy na cienkie półplasterki i smażymy na złoto.Mortadelę i paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli,przyprawiamy do smaku,dusimy ok.15min.pod koniec dodajemy groszek.Farsz odcedzamy i napełniamy nim bułki,posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy ok.10min.w 180ć,aż ser się roztopi i lekko zrumieni.Podajemy zaraz po upieczeniu,super smakują z sosem czosnkowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak