Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik z orzechami włoskimi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 4 szt.
olej 1 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 2 szkl.
aromat
cukier 1 szkl.
rodzynki 1 szkl.
polewa czekoladowa
orzechy włoskie 1 szkl.
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jabłko winne 7 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik z orzechami włoskimi

jabłka umyć,obrać ze skórki i pokroić w kostkę zasypać szklanką cukru i odstawić na ok.3godz.aby puściły sok,rodzynki sparzyć,z podanych składników przygotować ciasto gdy masa będzie gładka dodać do niej jabłka z sokiem,orzechy włoskie i osączone rodzynki wszystko dokładnie wymieszać i wylać do natłuszczonej foremki upiec w temp.180st.ok.1godz.po wystygnięciu polać polewą czekoladową lub czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej,można udekorować plasterkami jabłka

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.10.2013 14:26
fajne ciasto
caralajna 04.06.2013 05:46
jabłka i orzechy w cieście, mniam
Grazyna0211 01.12.2012 10:43
pyszne ciasto się zapowiada z tego przepisu
Iwona51
Iwona51 24.11.2011 09:27
pycha
halinka1011 22.10.2011 23:03
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak