Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

matjasy z pomarańczą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy matjas 1/2 kg.
mleko 3/4 szkl.
pomarańcza
cebula
jabłko winne
ogórek kiszony 1 duży
majonez 4 łyżki
sok z cytryny
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: matjasy z pomarańczą

matjasy zalać mlekiem i odstawić na 2-3godz.po tym czasie wyjąć i osuszyć a następnie pokroić wzdłuż na pojedyncze paski,owoce i warzywa obrać umyć i pokroić w kostkę jabłko skropić sokiem z cytryny,majonez wymieszać z pozostałym sokiem przyprawić do smaku solą,pieprzem i cukrem połączyć z pokrojonymi owocami i warzywami,paski matjasów układać w kornet i spiąć wykałaczką a następnie napełniać je farszem,odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin przed podaniem przybrać świeżymi ziołami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 19.11.2012 23:02
ciekawe :]
halinka1011 22.10.2011 23:04
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak