Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w białym winie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
piersi z kurczaka 2 szt
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
oczniaki oczyszczone 6 szt
ogórek 1/2 szt
wywar z kurczaka 1 szklanka
mąka kukurydziana 1 łyżka
woda zimna 2 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w białym winie

Na rozgrzane masło dajemy kurczaka podzielonego na porcje,wino i natkę pietruszki,dobrze przyprawiamy i dusimy przez 10 minut,przewracamy,dodajemy oczyszczone i przekrojone na połówki boczniaki i ogórka pokrojonego w plastry i dusimy razem 7 minut.Kurczaka przekładamy na talerz.Do reszty wlewamy wywar z kurczaka i gotujemy ez przykrycia.Mąkę kukurydzianą mieszamy z wodą i dokładnie rozprowadzamy ją z sosem i gotujemy minutę na małym ogniu.Sosem polewamy kurczaka i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.01.2012 07:46
zapowiada się smakowicie
Tyszak 15.11.2011 18:44
bardzo pyszne
Krystyna32 23.10.2011 12:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak