Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowe krążki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 75 dag
mąka 3 dag
olej do smażenia 1 l
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowe krążki

Cebulę obrać i pokroić w plasterki grubości 3 mm.Rozdzielić na poszczególne krążki.Mąkę wysypać na duży talerz i obtaczać w niej krążki cebuli;nadmiar mąki otrzepywać.Rozgrzać olej do 180 stopni.Wrzucić krążki cebulowe i smażyć 4 min na złoty kolor.Wyjmować łyżką cedzakową i osączać na sicie lub ręczniku kuchennym.Posolić i natychmiast podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 10.12.2011 22:48
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak