Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pilaw z ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 400 g
woda 4 szkl
masło 200 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pilaw z ryżu

Ryż opłukać,osączyć,zagotować wodę,wrzucić ryż,osolić,gotować na wolnym ogniu do momentu,aż ryż wchłonie całkowicie płyn,stopić masło,wymieszać z gorącym ryżem,zamknąć szczelnie w garnku i pozostawić w ciepłym piekarniku na kilkanaście minut,przed podaniem wyłożyć na półmisek,podawać na gorąco ,każde ziarno ryżu powinno być oddzielnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak