Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt.
śmietana 1 łyżka
pieczarki 1/4 kg
sól i pieprz
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pieczarkami

Pieczarki umyć,osączyć,pokroić w kostkę lub plasterki.Masło roztopić na patelni.Wrzucić na nią pieczarki.Aby pieczarki były jędrne,nie powinno ich się solić.Przyrumienić na dość dużym ogniu.Wlać posolone jajka wymieszane ze śmietana .Mieszać,aż się zetną.Jajecznica powinna być miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 10.12.2011 22:50
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak