Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagnię z cytryną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 szkl
Szafran nitki Prymat 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
cytryna 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
jagnięcina 500 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Jagnię z cytryną

Mięso opłukać i lekko rozbić,w garnku rozgrzać oliwę rozcieńczoną szklanką wody dodać do niej szafran,cynamon,sól,pieprz i cytrynę pokrojoną w kawałki,do gorącego tłuszczu włożyć przygotowane mięso i dusić na małym ogniu 1 godzinę,następnie wyjąć na półmisek,pokroić w plastry,polać sosem od duszenia i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 23.10.2011 09:28
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak