Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z suszonymi grzybami i mięsem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 300 g
karkówka 1 kg
cebula 1 sztuka
masło klarowane do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z suszonymi grzybami i mięsem

ciasto przygotowujemy wg przepisu na ciasto pierogowe.
grzyby namaczamy na noc, następnie gotujemy
karkówkę gotujemy do miękkości, mięso i grzyby mielimy w maszynce do mielenia
cebulę siekamy, smażymy na maśle, kiedy cebula się zeszkli, dodajemy farsz, przesmażamy, doprawiamy, tak przygotowanym ciastem nadziewamy ciasto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 01.03.2012 14:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak