Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki z ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż szklanka
jaja 3szt
śmietana 3 łyżki
platki pół szklanki
olej 1,5l

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki z ryżu

Ryż ugotować w wodzie. Do gorącego ryżu dodać żółtka, śmietanę, ser, posolić i wymieszać. Z ostudzonej masy formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Obtaczać w lekko ubitym białku, a następnie w płatkach. Smażyć na rozgrzanym oleju do lekkiego zrumienienia. Wyjąć łyżką cedzakową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak