Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brulle ryżowe z truskawakmi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
truskawki 300 g
śmietana 200 ml
cukier puder 2 łyżki
cukier brązowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Brulle ryżowe z truskawakmi

Truskawki najpierw myjemy i kroimy dowolnie od razu łączymy je z ryżem ugotowanym , likierem i śmietaną jeszcze cukrem pudrem , tak przygotowaną mieszankę przekładamy do foremek posypujemy brązowym cukrem i wstawiamy do gorącego piekarnika o temp. 200 st na 10 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak