Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po wiedeńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt.
masło 4 szt.
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po wiedeńsku

Ugotować ma miękko jajka.W czasie gdy się gotują,ogrzać w ciepłej wodzie 4 szklanki.Jajka wybić ostrożnie do szklanek tak,aby żółtka pozostały w całości.Do każdej szklanki włożyć łyżeczkę masła,Podawać na spodeczku z łyżeczką.Osobno podawać sól,pieprz i świeże,białe pieczywo.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak